Contentscan: hoe aantrekkelijk is jouw content?

Met een overvloed aan content op ’t web is je doelgroep snel afgeleid. Grijpt jouw huidige content wel de aandacht van je bezoeker én staat alles SEO-technisch wel goed? Content is noodzakelijk om meer traffic binnen te halen via Google, maar is nóg belangrijker om conversies binnen te harken.

Nieuwsgierig hoe jouw content scoort? Vraag een gratis content scan aan. Ontdek waar de kansen en uitdagingen liggen voor jouw bedrijf en zorg ervoor dat je bezoekers niet afhaken bij de eerste zin.

 • Binnen twee werkdagen een analyse van de content op je website (o.b.v. de homepage + 1 belangrijke pagina voor jou)
 • Een duidelijk beeld waar de kansen op het gebied van kansen liggen.
 • Een mini SEO-scan voor content.

Content is King?

Bij ons is content eigenlijk Queen als je naar onze contenttoppers kijkt, maar goed volgens Bill Gates was het ‘King’ destijds. Vraag de content scan hiernaast aan en dan snap je binnenkort dat ‘King’ achterhaald is.

Vrijblijvende Content Check

Weten of jouw content de doelgroep triggert?

Naam(Vereist)
Alleen aanvragen met een zakelijk e-mailadres worden beantwoord.

Waarom wil je je teksten laten schrijven door Heers?

Wil je je SEO teksten laten schrijven, maar twijfel je nog een beetje? Dit is waarom je een SEO tekstschrijver wil aanhaken voor de content voor jouw onderneming.

 • Het is echt een vak apart.
 • De content wordt zichtbaar in Google en leidt verkeer naar je website.
 • Je bespaart tijd, geld én energie die je weer kunt besteden aan iets waar je wél in thuis bent.
 • Er is een mate van zekerheid dat je content ‘goed’ genoeg is voor een toppositie in de SERP van Google.
 • Je krijgt een natuurlijke balans tussen SEO en storytelling.
 • Je spreekt de doelgroep op precies de juiste manier aan.
 • Je speelt in op de 7 overtuigingsprincipes van Cialdini, waardoor het aantal conversies zal toenemen.

En dat allemaal zonder dat jij je hersenen hoeft te kraken. Wij doen waar wij goed in zijn, dan heb jij de ruimte om dat ook te doen.

Een SEO tekstschrijver <3 Google én de gebruiker

Als SEO tekstschrijver zien we het vaak: klanten die met passie schrijven over hun vakgebied, maar hierbij geen rekening houden met de vindbaarheid in Google. Anderzijds zien we ook klanten die kennis hebben gemaakt met de eisen van zoekmachine optimalisatie, maar hiermee de echte bezoeker een klein beetje vergeten. Doodzonde. Allebei.

Een SEO tekstschrijver zorgt voor de perfecte balans. Aantrekkelijke content vóór de bezoeker die ook nog ’s lekker scoort in de zoekmachine. Onze SEO tekstschrijvers zijn niet alleen super goed in het neerpennen van een lekker lopend verhaal, ze weten ook de gebruiker én Google te verleiden om verder te lezen. Echte verleidingskunstenaars, dus.

Een SEO tekstschrijver zorgt voor meer traffic én conversie

Je kunt via Google wel meer verkeer naar je website leiden (yay!), maar alleen een sterke en overtuigende copy zet aan tot conversie (het invullen van een contactformulier, het downloaden van een gratis e-book, het aanvragen van een offerte red.).

Daar houden we rekening mee bij het schrijven van teksten! We schrijven met oog op de buyer persona’s en houden rekening met de 7 Overtuigingsprincipes van Cialdini. En ook het eeuwenoude A.I.D.A.-model en het moderne See, Think, Do, Care-model zijn ons meer dan bekend. Het is dus niet ‘zomaar’ een tekstje schrijven. Nee, onze content marketeers zijn naast SEO tekstschrijvers ook conversie specialisten.

Wil jij meer leads en traffic genereren in 2022?

Ontdek de wereld van Topic Clusters & SEO!

Benieuwd hoe topic clusters voor meer groei kunnen zorgen? We’ve got you covered! Deze whitepaper vertelt je waarom je in 2022 écht niet meer zonder kan.

Vul je contactgegevens in en Heers stuurt je ‘m geheel persoonlijk naar je op.

Tijd voor meer pit in je content strategie en ga dit jaar voor goud (lees: de nummer #1 positie in de SERP van Google).

Wij houden van winnen. Jij ook?

Download de whitepaper hier

en start met Heersen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Wat mag je verwachten van een SEO tekstschrijver van Heers?

#1 Een intake call met één van onze contentmarketeers. In die meeting duiken wij in de doelgroep (wie), hoe zij precies zoeken in Google (hoe) en hoe groot de kans is dat zij uiteindelijk tot die gewenste conversie overgaan. Onze SEO tekstschrijver gaat pas aan de slag zodra hij/zij precies weet wie die doelgroep is die ze in de teksten moeten overtuigen. 

#2 We doen een zoekwoordenanalyse (wij gaan lekker op data en sturen daar op aan).

#3 Het schrijven van de webteksten. Wat we dan zoal op papier zetten? Jouw wens is onze uitdaging.

 • Losse webteksten
 • Blogs laten schrijven (eenmalig of middels een blogabonnement voor c.a. 2 blogs per maand)
 • Categorie- en productbeschrijvingen

#4 De eerste versie. Onze SEO tekstschrijver communiceert helder wanneer je de eerste versie van je SEO teksten kunt verwachten. Samen met hem/haar kijk je naar de eerste versie van de teksten en geef je feedback over bijvoorbeeld de tone of voice of schrijfstijl.

#5 Bonus: kies voor een contentstrategie. Zodra de tweede versie van de teksten naar wens is kun je ‘m live zetten. Maar daar blijft het niet bij. Om continu te scoren in Google moet je regelmatig SEO geoptimaliseerde content blijven publiceren. Dit kan aan de hand van een contentstrategie waarin onze contentspecialisten de content voor jouw website volledig hebben uitgedacht. Op die manier spreken we op iedere pagina je bezoeker op de juiste manier aan én creëren we een goede basis voor betere vindbaarheid.

(Bon Prix)

Niets dan lof over onze samenwerking met Heers en hun contentspecialisten, die precies weten hoe we onze klanten én Google willen aanspreken.

Werken met een SEO tekstschrijver van Heers? Strak plan

We gaan voor resultaat

Daarom beginnen we altijd met data: wat gaat er goed, wat kan beter? En we leren je organisatie en je doelgroep graag kennen: we vragen je liefst het hemd van het lijf, want met zo veel mogelijk kennis maken we zo veel mogelijk impact.

We zijn rechtdoorzee

Je kunt ons altijd bellen voor advies. Eerlijk advies. Onze SEO tekstschrijver vertelt het je eerlijk als hij iets geen goed idee vindt. We denken met je mee en werken enthousiast voor je, maar alleen aan projecten waar we in geloven. Alleen zo kunnen we je namelijk resultaat garanderen.

We hebben allemaal ons eigen SEO- of SEA specialisme

Al onze SEO- en Google Ads specialisten hebben hun eigen expertise. Onze SEO tekstschrijver is bijvoorbeeld écht sterk in teksten, maar niet in technische SEO. Onze technische SEO specialist inhuren is een kei in technische ingewikkeldheden, maar snapt maar weinig van SEA. Je krijgt dus bij Heers écht een specialist aan de lijn, niet iemand die ‘er wel wat van afweet’.

Voor de bedrijven schreven we al webteksten

 • bon prix heeft ons SEO teksten laten schrijven
 • seo tekstschrijver
 • seo optimalisatie
 • DHK heeft de SEO laten doen door Heers
 • seo tekstschrijver
 • online marketing bureau voor Luxaflex

Wat voor website teksten schrijven jullie dan?

Je kunt bij onze specialisten terecht voor de volgende soorten webteksten:

 • Pagina’s
 • Blogartikelen
 • Categoriebeschrijvingen (webshops)
 • Productbeschrijvingen
 • E-mails (e-mailmarketing / marketing automation)

Nog meer resultaat? Combineer content met SEO

Content en SEO is een heus droomhuwelijk. Als ervaren SEO bureau snappen wij maar al te goed dat SEO bestaat uit drie pijlers, waar content er één van is. Wanneer je ook investeert in de andere twee (autoriteit & techniek) ga je echt die strijd aan met je concurrenten voor die toppositie. Bij Heers hebben we naast SEO tekstschrijvers heel wat technische knappe koppen lopen die je website onder de motorkap optimaliseren voor Google. Maar we hebben ook linkbuilding specialisten in huis, die een gedegen linkprofiel voor je op- en uitbouwen, zodat Google je website ziet als een site met autoriteit.

Door breed in te zetten op het gehele SEO spectrum, behaal je aantoonbaar meer resultaat. Want: SEO teksten laten schrijven versterk je door sterke backlinks, een technisch goede basis en zo word je nog beter vindbaar met geoptimaliseerde teksten, etc.

Jouw perfecte match

Mogen onze SEO tekstschrijvers voor je aan de slag om lekker leesbare, goed vindbare en converterende teksten te schrijven? Als je houdt van begrijpelijke teksten (eventueel op taalniveau B1), is Heers de perfecte match voor jou.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen webteksten en andere teksten?

Een webtekst heeft een breder publiek (als het goed is). Met een goede webtekst trek je namelijk mooie aantallen zoekers via Google naar je website. En daar zit ‘m gelijk het echte verschil: een goede webtekst kan niet buiten SEO. Want ga maar na bij jezelf: hoe navigeer je op internet? Precies: de zoekmachine is je startpunt, 99 van de 100 keer.

Dit is hét grote verschil tussen webteksten en andere teksten: om ervoor te zorgen dat je webtekst ook gelezen wordt en daadwerkelijk doet waarvoor ‘ie bedoeld is, moet ‘ie één hele belangrijke lezer aanspreken: Google. Webteksten laten schrijven doe je daarom door iemand die verstand heeft van SEO en die dus weet hoe hij de aandacht trekt van Google.

Verder zijn webteksten vaak makkelijker te lezen dan een gemiddeld artikel in een krant of een tijdschrift. Het heeft meer witregels, kortere alinea’s, meer opsommingen, meer onderbrekingen met bijvoorbeeld plaatjes of kaders… Dat komt doordat de online lezer lui is, en daarnaast vaak van een klein telefoonscherm leest. Om online lezers over te halen tot lezen (of zelfs maar tot snel scannen), moet een tekst er ‘luchtig’ en afwisselend uitzien. Niets zo ontmoedigend als een groot, dicht tekstblok, als je het de gemiddelde online lezer vraagt.

Wat kost een webtekst?

De kosten van een webtekst zijn gebaseerd op de (verwachte) tijd, die de schrijver bezig is met die tekst. Bij het ene onderwerp kost het schrijven van een tekst een uurtje, bij een pittiger onderwerp kan het soms wel 3 uur duren. In de prijzen voor een webtekst nemen wij ook zaken als onderzoek, intake, revisies en communicatie mee.

Wat levert een goede webtekst op?

Als het goed is conversie. Een SEO tekst heeft verschillende doelen, maar één ultiem doel: hij moet geld in het laatje brengen. Het is moeilijk om één-op-één te berekenen wat een SEO-tekst op pagina X je oplevert, maar gegeven is dat een pagina tekst nodig heeft om te converteren. En de overtuigingskracht van die tekst begint al in Google: je klikt op het resultaat dat in jouw ogen het best aansluit bij je zoekopdracht.

Een goede tekst kan dus het verschil maken: je lokt er mensen mee naar je website, van pagina naar pagina, zo richting het winkelmandje of aanvraagformulier. Een goede webtekst doet dat zonder dat het ‘dringend’ aanvoelt en wordt daarbij gesteund door een mooi design en een goed uitgedachte websitestructuur. En linkbuilding, ook belangrijk!

Waarom zou ik mijn website teksten laten schrijven door Heers?

Waarom je website teksten laten schrijven door Heers? Kijk even rond op onze website, dan krijg je een beeld van ons favoriet soort webtekst: de webtekst met een knipoog 😉 Natuurlijk schrijven we SEO-teksten en schrijven we niet alleen in de stijl die je hier vindt, maar één ding hebben al onze teksten gemeen: ze zijn niet hoogdravend, maar down-to-earth en ingestoken op jouw publiek.

Houd jij net als wij niet van uitgekauwde, commerciële teksten, maar wel van luchtige teksten die hetzelfde kunnen? 😉 Contact us om je teksten te laten schrijven door onze contentspecialisten! En laat even weten dat je onze schrijfstijl leuk vindt, daar maak je ons content mee 🙂