Keiharde resultaten met een SEO specialist

SEO is essentieel voor het genereren van leads. Feit! Voor 95% van de Nederlanders start hun zoektocht naar een bedrijf of product namelijk in Google. Ook als de aankoop uiteindelijk offline plaatsvindt (het ROPO-effect).

We stellen realistische doelen en werken naar keiharde resultaten, waarvoor een goede analyse van de huidige situatie onmisbaar is. Vraag nu de SEO check aan en ontvang (uiterlijk) binnen 2 werkdagen een transparant advies waarmee we beter inzicht hebben in welke investering nodig is om jouw omzet uit SEO écht te laten groeien of waarmee je zelf aan de slag kunt.

We checken volledig vrijblijvend:

 • Techniek
 • Content
 • Autoriteit

Vrijblijvende SEO scan

Weten wat er nodig is om het maximale uit je online marketing budget te halen?

 • Alleen aanvragen met een zakelijk e-mailadres worden beantwoord.
 • Op welk(e) zoekwoord(en) wil je (beter) gevonden worden?

We gebruiken je gegevens alleen om je de resultaten te sturen. Meer weten over hoe we met gegevens omgaan? Lees dan onze privacy policy

Wat is een SEO-specialist?

Je hebt op Google het volgende opgezocht: ‘Wat is een SEO specialist’. Ons team heeft ervoor gezorgd dat wij één van de eersten zijn die, door het optimaliseren van deze pagina, tussen jouw zoekresultaten stonden. En SEO werkt, want je hebt ons aangeklikt en leest nu deze tekst.

Een SEO specialist zorgt er dus voor dat jouw website zo optimaal mogelijk vindbaar is in de organische (lees: gratis) zoekresultaten van de zoekmachines. Omdat we in Nederland voornamelijk met Google te maken hebben, zeggen we vaak dat een SEO specialist ervoor zorgt dat je hoger in Google komt. SEO specialisten werken niet alleen naar een goede positie in de zoekresultaten-pagina (de SERP), ze denken ook mee over hoe al dat extra verkeer daadwerkelijk wordt omgezet in conversies (leads en omzet dus).

Wat voor types zijn dan die SEO specialisten?

SEO-junkies zoals wij houden vaak van data, structuur en resultaat. Voor wie thuis is in de DISC of Insights profielen …., blauw en rood is volop aanwezig in ons team. Een passie voor data is een absolute must, want een groot deel van de tijd ben je niet alleen bezig met rankings, linkbuilding en content, maar ben je aan het speuren in tools als Google Analytics en Google Search Console. Continu op zoek naar aanknopingspunten om nog meer relevant verkeer richting de website van de klant te krijgen.

Wat doet een SEO specialist?

Na een grondige analyse werkt een SEO specialist ongeveer zo:

 1. Eerst bovenaan in Google komen met een pagina;
 2. Hieruit meer (relevante!) traffic (verkeer) naar je website leiden;
 3. Het relevante verkeer omzetten naar conversie d.m.v. CRO.

Op #1 staan is dus eigenlijk pas het begin.

Wat vreet zo’n SEO specialist dan precies uit? In ieder geval niet uit zijn neus. SEO specialisten zijn namelijk net keihard werkende machines en zoekmachine optimalisatie is hun brandstof. Wat een SEO specialist doet is heel verschillend. Één enkel antwoord op ‘wat doet een SEO-specialist?’ is er dus niet. Zo is hij/zij bezig met:

 • Optimaliseren van pagina’s;
 • Het aanpakken van de techniek;
 • Het (laten) schrijven van SEO content;
 • Linkbuilden;
 • Conversie optimalisatie.

Ik had niet gedacht dat hogere rankings in Google zoveel meer aanvragen op zouden leveren! En nu met de nieuwe website hebben we ook nog meer conversie.

Waarom een SEO-specialist inhuren bij een SEO-bureau?

Omdat je voor de winst gaat. Zowel met je core business, als in Google. SEO uitbesteden zorgt voor meer bezoekers op je website, meer leads, meer omzet. Mits je het goed aanpakt.

De eerste reden om je SEO uit te besteden aan een SEO-bureau is het feit dat het jou tijd bespaart. Vooral wanneer je eigenlijk nog geen kennis van SEO hebt kun je wel met hagel gaan schieten, maar wij kunnen je nu alvast vertellen dat dat één grote tijdsverspilling is. Tijd die jij eigenlijk niet hebt.

Een tweede belangrijke reden om jouw SEO uit te besteden is de continuïteit van jouw campagnes. Met meerdere SEO specialisten in huis gaan alle campagnes zorgeloos door – ook wanneer jouw contactpersoon op vakantie is.

Waarom jouw SEO aan Heers overlaten verstandig is, vraag je? Dat is heel simpel. Onze kennis gaat verder dan ‘hoger in Google komen’. Met flink wat kennis van SEO, conversie optimalisatie en content kunnen we altijd het maximale uit jouw SEO campagne(s) halen. Wij zorgen voor meetbare resultaten in de vorm van traffic en conversie. Lukraak beginnen met linkbuilding, daar krijgen wij buikpijn van. Na het bouwen van een fundamentele basis (techniek en content), gaan we aan de slag met relevante, inkomende externe links. Een must voor je vindbaarheid en dus een belangrijk onderdeel van je SEO strategie.

Bij een bureau werken meerdere SEO specialisten dagelijks samen en houden ze elkaar scherp. Zo zijn ze continu bezig als team met de SEO verbeteren bij klanten, testen ze de effecten van de interne link strategie en verdiepen ze zich in de data als het gaat om SEO erosie.

Daarnaast geeft Heers jou als SEO-specialist goed en eerlijk inzicht in de resultaten. Alleen op basis van een transparantie ROI maak je flinke stappen naar de top.

 

Wij werken onder andere voor:

 • seo uitbesteden
 • online marketing bureau voor Luxaflex
 • DHK heeft de SEO laten doen door Heers
 • linkbuilding bedrijf
 • seo specialisten
 • zoekmachine optimalisatie uitbesteden
 • seo expert
 • seo marketing
 • zoekmachine optimalisatie uitbesteden
 • seo laten doen

Welke SEO werkzaamheden levert een SEO specialist?

Iedere specialist heeft zijn of haar eigen voorkeuren, maar een goede allround SEO specialist levert werkzaamheden op het gebied van content, techniek en autoriteit.

Technische SEO

Uren duiken in Google Search Console en Screaming Frog op zoek naar technische verbeterpunten. Van grondige technische analyses tot en met het sparren met web developers. Dit gaat veel verder dan wat advies over het verbeteren van de snelheid van je website overigens. Lees meer over technische SEO.

SEO content

Dit begint bij het vertalen van de informatiebehoefte van de doelgroep naar een zoekwoordenonderzoek. Vanuit dat onderzoek wordt de structuur van de website uitgewerkt (navigatie en topic clusters). Als dit helder is en ook helder is welke zoekwoorden en synoniemen op een pagina samengevoegd moeten worden kan gestart worden met het schrijven van de webteksten.

Iedere SEO specialist hoort te weten wat goede content volgens Google is en moet hier klanten over kunnen informeren.

Autoriteit

Met autoriteit wordt de sterkte van het linkprofiel bedoeld. Een SEO specialist snapt het belang van linkbuilding (ook wel Off-page SEO genoemd). Van een specialist mag je verwachten dat die het verschil kent tussen relevante en kwalitatieve backlinks en goedkope / spammy linkbuilding pakketjes.

Als er geen goede linkbuilding strategie gemaakt kan worden, dan heb je niet met allround SEO expert te maken.

Wat kost een SEO specialist?

Je kunt je dan afvragen: ‘wat kost een SEO-specialist?’ Bij Heers beginnen onze abonnementen vanaf €840 per maand. Geloof ons maar, dat is een prikkie voor de kwaliteit die wij leveren. We kunnen prachtige beloftes maken over de bakken gouden munten die jij naar binnen gaat slepen. De toppositie die jij binnen no-time gaat bereiken én behouden en de eeuwige roem die jou te wachten staat. Maar dat gaan we niet doen. Bij Heers doen we namelijk niet aan loze beloftes. Dat vinden we zonde voor de tijd voor beide partijen, maar ook voor ons imago. Wel kunnen wij beloven dat wij onze beste SEO nerds aan jouw abonnement hebben werken. Zij doen er alles aan om jou zo hoog mogelijk te krijgen in Google.

Hoe kan ik een SEO-specialist worden?

Als SEO- én linkbuilding-specialist heeft Heers een enorm PR netwerk, waarmee we zorgen we dat jouw website of webshop de juiste exposure en links krijgt. Daarbij zijn wij Google Partner en kunnen we je ook laten Heersen in de advertenties van Google. Hoe compleet wil je het hebben?!

SEO cursus volgen?

‘SEO opleiding’, ‘SEO cursus’ en SEO specialist opleiding’. Ja, dit zijn veelgezochte zoekwoorden. Je kunt lang zoeken maar er is geen speciale SEO-opleiding die je kunt volgen. Natuurlijk worden er veel SEO trainingen aangeboden, maar heel eerlijk we hebben onze junioren naar een advanced SEO training gestuurd bij een gerenommeerde opleider en ze hebben daar werkelijk niets geleerd. De beste leerschool is de praktijk.

Wil je echt een SEO-specialist worden? Dan is een technische opleiding aan te raden. Aangezien een flinke scheut technische kennis de beste basis is om verder te komen als SEO marketeer. Ook de opleiding commerciële economie staat hoog aangeschreven om kennis te maken met de wereld van online marketing.

Liever naast je opleiding of werk een cursus volgen om SEO beter te begrijpen? Een aantal keer per jaar geven onze consultants trainingen (zowel op onze eigen locatie als incompany). In één middag leer je een hoop over zoekmachine optimalisatie, content of zelfs betaalde advertenties. We brengen alle factoren van Google terug naar Jip- en Janneke-taal, zodat je een duidelijk en compleet overzicht hebt. Door een SEO training te volgen bij Heers kan ook jíj beginnen met winnen.

Vacature SEO specialist: Wordt een Heerser!

Interesse in een Heerser worden? Dat snappen wij. Denk jij na het lezen van onze SEO-specialist vacature dat je de juiste kennis, kwaliteiten en eigenwijze houding hebt die we zoeken? Heb jij daarbij een flinke crush op SEO? Neem dan vooral even contact met ons op en misschien wordt het wel een date 😉

Ook voor andere posities als copywriters en SEA-specialisten hebben wij vacatures open staan. Je hoeft dus zeker niet af te druipen wanneer jouw kwaliteiten ergens anders liggen.

Sparren met een SEO specialist?

Laat je verrassen door hun SEO expertise

 • Wende - online marketing bureau Heers

  Wende Pollé

  Senior SEO-specialist

  Er was eens een SEO-specialist. Gaat minimaal 3x per jaar naar Disney.

 • Corné - online marketing bureau Heers

  Corné Kemp

  SEO & SEA

  Leidt verkeer naar de juiste pagina’s, verzamelt verkeersborden.

 • Roderick - online marketing bureau Heers

  Roderick van Straten

  Senior Online marketeer

  Metal & Punk. Drinkt geen koffie. Hekel aan verliezen

Het verschil tussen een SEO-specialist en een SEA-specialist

SEO vs SEA, You can already SEA the difference. Het zijn namelijk twee verschillende dingen. SEO houdt zich bezig met, ja SEO. Dit hebben we al genoeg toegelicht dus scroll gewoon even terug als je het écht zo graag wil weten. SEA is Search Engine Advertising. Wat een SEA-specialist zoals op een werkdag doet verschilt dus van een SEO-specialist. Een SEA-specialist houdt zich bezig met de Google ads, het advertentiesysteem van Google. Daar waar SEO over de organische zoekresultaten gaat. Wel vallen beide begrippen onder SEM. En nee dit is niet de voornaam van een van onze geweldige collega’s. SEM staat voor Search Engine Marketing.

Veelgestelde vragen over SEO en SEO specialisten

Op welke aspecten focust een SEO-specialist voornamelijk?

Een allround SEO specialist focust zich op 3 hoofdzaken: techniek, content en autoriteit. Er zijn er maar heel weinig die uitblinken in alle drie die SEO pijlers. Gelukkig hebben we er bij Heers 3, maar ook daar heeft de 1 net wat meer affiniteit met content en de ander weer wat meer met techniek of linkbuilding.

Daarnaast focust een goede SEO specialist zich niet alleen op rankings en organisch verkeer, maar ook op conversie optimalisatie en het uiteindelijke resultaat voor de klant.

Hoe beoordeel je het belang van de verschillende SEO factoren?

Onder de 3 SEO pijlers (techniek, content en autoriteit) hangen wel 200 SEO factoren. Hoe bepaal je waar je de focus op gaat leggen en waar je je tijd en energie in gaat stoppen?

Alles begint natuurlijk met een grondige analyse van de website en de websites van de concurrentie. Waar ‘verlies je de strijd’ en daarnaast ‘waar kun je de grootste / snelste stappen’?

Zo kun je vaak beter je content verbeteren of energie in linkbuilding stoppen dan uren gaan zitten rommelen om je website 1 nanoseconde sneller te krijgen.

Er is helaas maar 1 manier om echt goed in te kunnen schatten waar je je focus op moet leggen en dat is … ervaring.

Wat is onze benadering als expert in SEO?

Wij beginnen altijd met een grondige analyse waarin we de volgende zaken meenemen:

 • Zoekwoorden
 • Concurrentie
 • Content
 • Techniek
 • Autoriteit

Op basis van die analyse en de ambities van onze klanten maken we een SEO plan. Dit plan overleggen we met onze klanten en daarna gaan we over tot de maandelijkse werkzaamheden o.b.v. één van onze SEO abonnementen.

We geloven in de lange termijn, dat is waar SEO voor bedoeld is. We gaan dan ook niet aan de slag met het boosten van je linkprofiel door even snel honderden spammy backlinks te realiseren. Nee, dat wil niet zeggen dat we op korte termijn geen resultaat halen overigens.

Hoe kan een SEO specialist bijdragen aan betere Google-resultaten?

Een SEO specialist is dag en nacht (nou ja, onze vakidioten dan) met SEO en weet als geen ander wat de laatste updates van Google voor impact (kunnen gaan) hebben op je posities in Google.

Daarnaast is een SEO specialist op de hoogte van alle SEO factoren en met die kennis kan hij websites verbeteren. Verbeteren? Jazeker, de techniek verbeteren, de content uitbreiden en optimaliseren en zorgen voor een beter linkprofiel. Al besteden veel SEO’s dat laatste ook uit aan linkbuilding specialisten (want dat is toch wel een vak apart als we zo in de branche om ons heenkijken).

SEO specialist MKB?

We krijgen regelmatig de vraag voor wie we werken. Nu je hier bent kun je natuurlijk onze cases bekijken, maar zijn we nou een echte SEO specialist voor het MKB of niet?

Het maakt ons eerlijk gezegd niets uit of je nou Luxaflex, bonprix of DHL e-Commerce heet of dat je een onbekende lokale speler bent. Wij houden van SEO en vooral van uitdagers, dus we worden vooral blij van partijen, die de gevestigde orde in Google willen verslaan. Plaats 2 in Google vinden we eigenlijk nog steeds frustrerend.

Waar andere partijen graag de eerste specialist voor een klant zijn en lekker makkelijk geld willen verdienen met de 1e stappen in Google houden we er juist van om te werken met bedrijven, die de 1e stappen al gezet hebben en waar de 1e SEO specialist niet meer verder komt.