Wil jij meer leads en traffic genereren in 2022?

Ontdek de wereld van topic clusters, pillar pages & SEO!

Benieuwd hoe topic clusters voor meer groei kunnen zorgen? We’ve got you covered! Deze whitepaper vertelt je waarom je in 2022 écht niet meer zonder kan.

Vul je contactgegevens in en Heers stuurt je ‘m geheel persoonlijk naar je op.

Tijd voor meer pit in je content strategie en ga dit jaar voor goud (lees: de nummer #1 positie in de SERP van Google).

Wij houden van winnen. Jij ook?

Download hier

en start met Heersen

Naam*

Een goede content marketeer snapt je doelgroep èn Google

We zeggen niet dat vindbaarheid het belangrijkste is, maar het is toch wel erg prettig als mensen je briljante content kunnen vinden toch? Daarom doen we meestal eerst een zoekwoorden-analyse.

We houden bij het schrijven van webteksten onder andere rekening met:

  • de SEO titel:
  • de meta beschrijving (voor de CTR);
  • synoniemen en latent semantische indexering (om maar even wat vakjargon er tegenaan te gooien);
  • en interne links.

Zo kan Google nauwelijks meer om je content heen (als je tenminste je techniek en autoriteit op orde hebt).

SEO teksten laten schrijven & conversie

Mooi als veel mensen via Google je website weten te vinden, maar je wilt natuurlijk dat ze na het lezen overgaan tot een actie (contact opnemen, product kopen of content delen via social media bijvoorbeeld).

Daar houden we rekening mee bij het schrijven van SEO teksten! We schrijven met oog op de buyer persona’s en houden rekening met de 7 principes van overtuigen van Cialdini. En ook het eeuwenoude A.I.D.A.-model en het moderne See, Think, Do, Care-model zijn ons meer dan bekend.

Niets dan lof over onze samenwerking met Heers en hun contentspecialisten, die precies weten hoe we onze klanten én Google willen aanspreken.

Content marketing

Naast losse webteksten verzorgen we voor veel van onze klanten ook de volledige content marketing. Zo hebben we bijvoorbeeld blog-abonnementen, creëren we whitepapers en verzorgen we e-mailcampagnes. Alles natuurlijk op basis van een uitgedachte content strategie.

Meer over content marketing

O.a deze klanten hebben ons webteksten laten schrijven:

  • zoekmachine optimalisatie
  • online marketing
  • seo bureau
  • online marketing bureau
  • seo specialist

SEO teksten laten schrijven

Webteksten schrijven is een vak apart, niet alleen moet je je bezoeker verleiden, maar je moet ook Google verleiden. Onze content marketeers weten precies hoe ze dit moeten combineren en zorgen voor lekker leesbare, goed vindbare en converterende webteksten.

Onze content marketeers zijn dus niet alleen SEO tekstschrijvers maar ook conversie specialisten.

(Nieuwe) SEO teksten laten schrijven?

Neem dan contact met ons op
CélineContentmarketeer

Creatieve contentmarketeer die content schrijft waar zowel Google als je klanten blij van worden. Maakt teksten leuk én begrijpelijk voor iedereen.

Wat is het verschil tussen webteksten en andere teksten?

Een webtekst heeft een breder publiek (als het goed is). Met een goede webtekst trek je namelijk mooie aantallen zoekers via Google naar je website. En daar zit ‘m gelijk het echte verschil: een goede webtekst kan niet buiten SEO. Want ga maar na bij jezelf: hoe navigeer je op internet? Precies: de zoekmachine is je startpunt, 99 van de 100 keer.

Dit is hét grote verschil tussen webteksten en andere teksten: om ervoor te zorgen dat je webtekst ook gelezen wordt en daadwerkelijk doet waarvoor ‘ie bedoeld is, moet ‘ie één hele belangrijke lezer aanspreken: Google. Webteksten laten schrijven doe je daarom door iemand die verstand heeft van SEO en die dus weet hoe hij de aandacht trekt van Google.

Verder zijn webteksten vaak makkelijker te lezen dan een gemiddeld artikel in een krant of een tijdschrift. Het heeft meer witregels, kortere alinea’s, meer opsommingen, meer onderbrekingen met bijvoorbeeld plaatjes of kaders… Dat komt doordat de online lezer lui is, en daarnaast vaak van een klein telefoonscherm leest. Om online lezers over te halen tot lezen (of zelfs maar tot snel scannen), moet een tekst er ‘luchtig’ en afwisselend uitzien. Niets zo ontmoedigend als een groot, dicht tekstblok, als je het de gemiddelde online lezer vraagt.

Wat levert een goede webtekst op?

Als het goed is conversie. Een SEO tekst heeft verschillende doelen, maar één ultiem doel: hij moet geld in het laatje brengen. Het is moeilijk om één-op-één te berekenen wat een SEO-tekst op pagina X je oplevert, maar gegeven is dat een pagina tekst nodig heeft om te converteren. En de overtuigingskracht van die tekst begint al in Google: je klikt op het resultaat dat in jouw ogen het best aansluit bij je zoekopdracht.

Een goede tekst kan dus het verschil maken: je lokt er mensen mee naar je website, van pagina naar pagina, zo richting het winkelmandje of aanvraagformulier. Een goede webtekst doet dat zonder dat het ‘dringend’ aanvoelt en wordt daarbij gesteund door een mooi design en een goed uitgedachte websitestructuur. En linkbuilding, ook belangrijk!

Waarom zou ik mijn webteksten laten schrijven door Heers?

Kijk even rond op onze website, dan krijg je een beeld van ons favoriet soort webtekst: de webtekst met een knipoog 😉 Natuurlijk schrijven we SEO-teksten en schrijven we niet alleen in de stijl die je hier vindt, maar één ding hebben al onze teksten gemeen: ze zijn niet hoogdravend, maar down-to-earth en ingestoken op jouw publiek.

Houd jij net als wij niet van uitgekauwde, commerciële teksten, maar wel van luchtige teksten die hetzelfde kunnen? 😉 Contact us om je teksten te laten schrijven door onze contentspecialisten! En laat even weten dat je onze schrijfstijl leuk vindt, daar maak je ons content mee 🙂