Nu SEO voor veel bedrijven de belangrijkste marketingtoepassing is geworden zijn we allemaal op zoek naar het geheim van Google. Deze zoekmachine heeft namelijk een marktaandeel van ruim 90% in Nederland. Wij kennen het geheim van Google niet …, wacht wat? Maar er zijn partijen, die pronken met slogans als ‘Wij kennen het geheim van google’? Dat klopt, maar niemand kent het echte geheim van Google. Bij Heers betwijfelen we zelfs of ze het bij Google zelf wel weten.
Wat is het geheim van Google nou?
Is er eigenlijk wel een geheim van Google? Bijna alles wat je wilt weten over hoe Google werkt of over SEO kun je online vinden. Dat is niet echt een geheim dus. In de SEO-branche wordt vaak geroepen dat SEO bestaat uit 200 factoren, maar het zijn er waarschijnlijk veel meer dan dat. Zelfs de meest doorgewinterde SEO-specialisten zul je nooit ‘wij kennen het geheim van Google’ horen roepen.
Google probeert de wereld wel op de hoogte te houden van hoe het werkt, om die reden publiceren ze ook informatie over de Google Updates. Echt weten wat het geheim van Google is zullen we echter nooit en laten we vooral niet vergeten dat het verdienmodel van Google vooral in Google Ads zit en niet in de organische resultaten.
Wat weten we wel van Google?
We weten natuurlijk allemaal langzamerhand wel wat van Google, lees bijvoorbeeld onze pagina ‘Hoe werkt Google nou eigenlijk?’. Daar lees je niet alleen hoe Google qua SEO in elkaar zit, maar ook van alles over Google Ads, YouTube, Google Mijn Bedrijf en nog veel meer.
Zelfs wij kennen het geheim van Google niet, maar ….
we snappen er wel veel meer van dan partijen, die dergelijke claims hanteren. Net zoals bedrijven, die topposities in Google garanderen overigens. SEO is ‘gewoon’ hard werken en zorgen dat je website zo goed mogelijk aan sluit bij de zoekintentie van de gebruikers van Google. En dan wil je je bezoekers ook nog een zo goed mogelijke gebruikerservaring meegeven los van relevante content. In hoofdlijnen kun je het geheim van Google terugbrengen tot 3 pijlers.
Techniek
Je website moet toegankelijk zijn voor bezoekers en Google. Google moet je website makkelijk en snel kunnen crawlen voordat het indexeren kan overwegen. Denk hierbij aan zaken als websitesnelheid, canonicals, 404’s en 301’s, robots.txt etc.
Content
Zorg voor de informatie op je website waar de gebruiker van Google naar op zoek was. Voorzien in de informatiebehoefte van je doelgroep dus. Gebruik beïnvloedingsprincipes, schrijf voor persona’s en gebruik van de juiste tone of voice etc. Wil je zelf aan de slag met het schrijven van goede content volgens Google, lees dan ons blog ‘Wat is nou eigenlijk goede content volgens Google?‘.
Snap je dat het schrijven van goede webteksten een vak apart is, neem dan eens contact op met één van onze SEO tekstschrijvers.
Offline & ‘Wij kennen het geheim van Google’
Het feit dat er op dit moment gemiddeld zo’n 70 keer per maand in Google gezocht wordt op ‘wij kennen het geheim van Google’ toont (helaas) wel de kracht van offline aan. Ondanks de totale afwezigheid op pagina 1 van Google van partijen, die dergelijke kreten gebruiken, blijft de kreet dankzij hun offline uitingen toch bij sommige mensen hangen.