Een TikTok filmpje, tutorial op YouTube of een gezellig filmpje op Instagram. Je kunt niet meer zonder video. En dat geldt óók voor je bedrijf. Video-content is aan de hand. Maar hoe zet je het nu in als marketingmanager?
Kijk maar eens naar de opmars van TikTok, de populariteit van Youtube en de ontelbare streamingsdiensten die tegenwoordig beschikbaar zijn. Of je nu een instructievideo van je nieuwe air-fryer aan het bekijken bent of om 2 uur ’s nachts toch nog scrollend op TikTok in bed ligt. Video is overal. Maar waarom moet ook jouw bedrijf meegaan met deze trend? We leggen het je uit!
Inhoudsopgave
Media Mania
Tegenwoordig kun je je bedrijfsvideo’s op veel verschillende plekken kwijt. Zo wordt content op TikTok en Youtube al lang niet meer alleen gepubliceerd door individuen. Veel bedrijven maken slim gebruik van deze kanalen om hun online zichtbaarheid te verbeteren. Of TikTok een interessant kanaal voor jou is durf ik niet te zeggen. Echter kan Youtube door elk (ja elk) bedrijf ingezet worden!
Niet te filmen?
Misschien twijfel je of je video wel in moet zetten voor jouw bedrijf. Het is als marketingmanager immers een investering die je moet doen. Je breekt uit je comfortzone (het bloggen) en gaat misschien wel op zoek naar nieuwe creatievelingen die uit de voeten kunnen met de camera. Ook bij Heers zijn we druk in de weer met video. Misschien nog niet te zien op het witte doek, maar achter de schermen maakt onze cameravrouw overuren. Wij snappen dus als geen ander dat het werken met video spannend kan zijn. Maar toch is het de investering waard. Video-content is de toekomst. En daar wil je als marketingmanager toch op inspelen?
Waarom je wil investeren in video-marketing:
- Je bouwt een persoonlijke band op met de doelgroep;
- Je bouwt aan autoriteit en vertrouwen bij de doelgroep;
- Je kunt informatie op een interactieve manier overbrengen op de doelgroep;
- Video’s vallen online meer op en zorgen voor meer interactie met je volgers;
- Video’s kun je eenvoudig delen op social media zoals LinkedIn, Facebook en Instagram;
- Je kunt complexe onderwerpen op een begrijpelijke manier uitleggen (met ondersteunde visuals);
- Je geeft het bedrijf een gezicht (je doelgroep voelt zich sneller verbonden met het bedrijf).
Tja, maar wat moet je dan op de gevoelige plaat zetten? We geven je een aantal tips voor video-content.
Tip #1 Vakjargon
Veel marketingmanagers vragen zich af: wat is dan interessante content om te delen? Nou, als het goed is heb jij een website vol interessante informatie die speciaal geschreven is voor de doelgroep. En heb je dat nog niet? Haak Heers dan aan als partner. Onze SEO-tekstschrijvers helpen je graag verder.
Heb jij al wel een goede website? Dan bestaat de kans dat je op deze pagina’s ook vakjargon gebruikt. Dit zijn woorden die jij dagelijks gebruikt, maar die voor jouw klant toch moeilijk te begrijpen zijn. Deze woorden kun jij uitlichtten door er een kort filmpje aan te wijden. De consument heeft zo een beter beeld van jouw bedrijf en begrijpt de website direct beter. Win – winsituatie, dus.
Tip #2 Bedrijfsprocessen
Stiekem is een kijkje in de keuken bij een bedrijf erg leuk. Als je wil dat mensen hun geld bij jou uit gaan geven moeten ze je vertrouwen. En hoe kan je dit vertrouwen beter wekken dan door enorm transparant te zijn op beeld? Video leent zicht hier erg goed voor. Laat bijvoorbeeld zien hoe jouw producten worden verpakt of maak een timelapse van een werknemer die bij jou op kantoor druk aan het werk is. Persoonlijke marketing wordt in 2022 ook steeds belangrijker (dat kon je al lezen in dit blog). Men wil niet zomaar meer iets kopen bij een bedrijf. Nee, men wil het gezicht erachter kennen. Iets wat je met video-content voor elkaar bokst.
Tip #3 Het voorstelrondje
Wie keek er vroeger niet op tegen dit voorstelrondje? Wat moet je nu vertellen over jezelf? Maar we doen dit niet voor niets, want zoals we al schreven wordt een persoonlijke connectie met je doelgroep steeds belangrijker. Men wil een band met je bedrijf opbouwen en dat kan alleen wanneer ze je kunnen leren kennen. Een voorstelrondje, dus. Iets waar je video-content erg goed voor kunt gebruiken.
En laten we maar meteen schoon schip maken. Want die over-ons pagina kan wel een upgrade gebruiken (ook die van ons). Grote kans dat al je teamleden al staan te schitteren op de foto met ene begeleidend stukje tekst. Maar wat nóg leuker is, is het voorstellen op beeld. Werk aan de winkel, dus!
En wij realiseren ons dat wij ook nog stappen kunnen maken met video-content. Je bent dus niet de enige die nog aan het worstelen is met video.
Een aantal ideeën voor knallende video-content:
- Leg je product uit aan de consument
- Maak how-to video’s
- Vraag of jouw klanten een review op video vastleggen
- Bedrijfsuitje gehad? > Aftermovie
- Vacaturevideo’s
- Webinars
- Vloggen
SEO x Video-content
We zouden geen SEO bureau zijn als we video-content niet zouden linken aan SEO. Naast dat video-content enorm goed is voor het opbouwen van een relatie, is Google ook een enorme fan van video-content. Waarom? We geven je twee redenen:
E-A-T
E-A-T, ook wel Expertise, Authority en Trust wordt steeds belangrijker voor Google. Google wil het beste resultaat voor haar gebruikers. Expertise, autoriteit en vertrouwen zijn daarom enorm belangrijke pijlers voor Google. De consument raadpleegt of koopt liever op een website die in jouw vraagstuk gespecialiseerd is. Video-content draagt bij aan deze drie pijlers. Door reviews uit te lichtten of door how-to video’s te maken straal jij extra vertrouwen uit.
Eén bedrijf
Waarschijnlijk wist je het al, maar YouTube is van Google. En wat heeft Google graag? Dat je op hun eigen platform blijft. Hoe langer jij op Google of Youtube blijft, hoe meer zij verdienen aan advertenties. Daarom vindt Google het helemaal niet vervelend als jij op dat ene Youtube linkje klikt wanneer je op een website scrollt. Ongetwijfeld laat Youtube direct een advertentie zien. Win voor Google. Om deze reden is de kans aanwezig dat Google Youtube filmpjes als rankingsfactor heeft.
Geef een antwoord