Een SSL-certificaat is al een tijd een (kleine) ranking factor in Google (lees een eerder artikel uit 2014 van ons hierover), maar nu heeft Google ook aangegeven vanaf januari 2017 ‘not secure‘ in de adresbalk te gaan zetten als er geen geldig SSL-certificaat aanwezig is. In eerste instantie alleen voor webshops en websites waar credit card gegevens of een wachtwoord gevraagd worden, maar Google gaat dit volgend jaar ongetwijfeld verder uitrollen naar elke website waar data verstuurd wordt (dus ook een simpel contactformuliertje).
‘Not secure’ killing voor je conversie
Geen https:// was al nadelig voor je conversie omdat bezoekers minder vertrouwen in je webshop hadden, maar met het plaatsen van ‘not secure’ in je adresbalk zal de conversie helemaal teruglopen.
Wat is een SSL-certificaat eigenlijk?
Secure Socket Layer (SSL) is in feite een protocol dat voor een beveiligde verbinding zorgt tussen twee computers die via internet of een intern netwerk communiceren. Het SSL-protocol wordt doorgaans gebruikt wanneer een webbrowser een veilige verbinding moet kunnen maken met een webserver via het inherent onveilige internet.
Technisch gezien is SSL een transparant protocol waarbij weinig interactie van de eindgebruiker nodig is om een veilige sessie tot stand te brengen. In een browser worden bezoekers op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van SSL door een (groen) hangslot weer te geven of, in het geval van Extended Validation SSL, door een groene adresbalk met een hangslot weer te geven. Dat is de sleutel tot het succes van SSL – het is een heel simpel te herkennen door de bezoekers van een website of webshop.
Heers & SSL
Practice what you preach.., onlangs zijn we zelf ook overgegaan op https:// nadat we al veel van onze eigen WordPress hosting-klanten over hadden gezet. Waarom onlangs pas? Omdat we eerst een een jaartje wilden evalueren hoe lang we zonder SSL-certificaat op pagina 1 van Google konden blijven staan zonder https:// met pittige zoektermen als ‘internetbureau’ en ‘seo specialist’.
De laatste weken kregen we echter steeds meer vragen van prospects, klanten en concullega’s waarom we nog niet ‘secure’ waren, dus hebben we er zelf ook maar werk van gemaakt. De komende weken gaan we kijken of onze toch al sterke positie in Google hier ook door verbeterd wordt.
Wil je ook voorop blijven als het gaat om traffic en conversie? Neem dan contact met ons op en we vertellen je graag de mogelijkheden op het gebied van WordPress hosting en SSL-certificaten.
Geef een antwoord