Hoeveel tijd en energie steek jij in het creëren van content? Ik wed dat dit teveel is. Je kunt goede content creëren met veel minder moeite. Er bestaan allerlei creatieve mogelijkheden om je huidige content te hergebruiken!
Er zijn altijd andere manieren om je content te gebruiken, andere plekken om je content te plaatsen en andere mensen om je content te brengen. Vraag jezelf af ‘hoe kan ik mijn bestaande content anders gebruiken?’ en ga hieronder na wat je allemaal nog kunt doen:
Oh, en waarom willen we ook alweer goede content? Omdat content essentieel is voor het bereiken en boeien van je doelgroep!
Inhoudsopgave
1) Update je posts met nieuwe inzichten
Voor de hand liggend, maar te weinig voorkomend: publiceer een update van een eerdere post. Denk jij dat een eerder artikel dat je schreef op dit moment hartstikke relevant is? Publiceer dan een hernieuwde versie ervan! Voeg hierin nieuwe informatie toe, zoals afbeeldingen, statistieken en meningen.
Als je deze revisie online plaatst, koppel je het artikel aan eerdere versies. Ook kun je een artikel herschrijven als gastblog. Op deze manieren zien anderen én Google dat je je bezighoudt met het ontwikkelen van actuele kennis. Met deze nieuwe informatie rankt Google je website hoger, goed voor de zoekmachine optimalisatie dus.
2) Maak een FAQ-pagina
FAQ-pagina’s zijn veel nuttiger dan je denkt. Als je jouw website enigszins serieus neemt, ga dan na tegen welke dingen je bezoekers kunnen aanlopen. Welke vragen stellen klanten aan jou?
Als je een beeld hebt van de informatie die je doelgroep graag wil hebben, maak je daar met behulp van een passende structuur en fraai design een FAQ-pagina van.
3) Schrijf een follow-up artikel
Je kunt een follow-up artikel schrijven dat aansluit bij een eerdere post. Voor het artikel dat je nu aan het lezen bent, zou een follow-up artikel bijvoorbeeld ‘Nog 7 andere creatieve manieren om je content te hergebruiken’ of ‘7 fouten bij het hergebruiken van content’ zijn.
Een voordeel van een follow-up is dat je makkelijk verder kunt bouwen op het vorige artikel, omdat je het onderwerp al getackeld hebt. Het schrijven is zo gepiept, want je weet exact wat er speelt en kunt verwijzen naar je eerdere teksten.
Met je nieuwe post breng je meer relevante informatie de wereld in, wat goed is voor de autoriteit van jou en je website. Link natuurlijk ook naar je oudere artikelen hierbij. De content waar je eerder op gezwoegd hebt, verdient altijd extra aandacht.
4) Gebruik andere vormen, zoals video’s
Steeds belangrijker wordt het gebruik van visuele middelen zoals video’s. Bezoekers kijken liever een filmpje dan dat ze een tekst lezen én onthouden de informatie hieruit ook nog eens beter. Maak dus een filmpje van je geschreven content. Ook kun je podcasts en webinars gebruiken om je boodschap in een ander jasje te steken.
Dit werkt echt, want mensen zijn doorgaans liever lui dan moe. Een video afkijken kost nu eenmaal minder moeite dan een tekst uitlezen. Ook voordelig is dat films meer visuele aantrekkingskracht hebben, dat webinars meerdere mensen betrokken maakt en dat je podcasts overal en altijd kunt beluisteren.
5) Maak een infographic
Met een briljante infographic kun je je boodschap helder overbrengen. Het is een uitdaging om belangrijke informatie duidelijk én aantrekkelijk weer te geven, maar het is een poging waard. Als je dit goed doet, wordt jouw infographic namelijk volop gewaardeerd en gedeeld.
Heb je geen idee hoe je een infographic het beste kunt maken? Start met het uitzoeken van een infographic tool die bij jou past. Als je die gevonden hebt, kun je de belangrijke elementen invullen. En als je eenmaal een favoriet design hebt, kun je dit weer makkelijk gebruiken bij je volgende boodschappen.
6) Stel een e-book samen
Alle tijd en moeite die jij in je content hebt gestopt, daar had je wel een boek mee kunnen schrijven! Dus, doe dat dan ook. Het kost je bijzonder weinig moeite om een e-book samen te stellen. Bundel je beste artikelen in één bestand en publiceer dit.
Een e-book is toegankelijk doordat het verspreiden makkelijk is, het nauwelijks schijfruimte inneemt en het navigeerwerk een eitje is. Ook kunnen lezers je e-book downloaden en op een later moment op het gemakje doorlezen. Een downloadbare presentatie of paper is trouwens sowieso een goed idee, want bezoekers kunnen hiermee zelf bepalen hoe en wanneer ze deze bekijken.
7) Gebruik meerdere ‘points of view’
Niet voor elke content geschikt, maar wel een succesformule: gebruik meerdere points of view die allemaal naar je artikel leiden. Dus, op verschillende plaatsen en op uiteenlopende wijzen licht je een tipje op van de sluier. Je schrijft dus nieuw promotiemateriaal voor bestaande content, wat waarschijnlijk aanslaat bij een nieuw publiek. Zo promoot je je post bij een diversiteit aan potentiële bezoekers.
Zorg dat je in je artikel zelf ook een verscheidenheid aan informatie geeft. Wanneer een bezoeker een bepaald onderdeel niet leuk vindt, kan deze de rest van de post dan vaak wel waarderen.
8) Deel je content in een nieuwsbrief
Bij een nieuwsbrief komt een boel kijken, want hoe zorg je dat zoveel mogelijk mensen je content lezen? Vanzelfsprekend is de basis van een inhoudelijk goede nieuwsbrief een sterke content en strak design.
Daarnaast moet je bepalen naar wie je de nieuwsbrief stuurt, want wie zit er precies op welke content te wachten? Ook zijn er andere zaken waar je rekening mee moet houden. Maak bijvoorbeeld altijd de ‘unsubscribe’ button zichtbaar, want gebruiksvriendelijkheid moet centraal staan. Onthoud altijd: kwaliteit staat voorop!
Geef een antwoord