Klanten die we al geholpen hebben met marketing automation

 • marketing automation specialist
 • online marketing bureau

Lead nurturing en lead scoring

Als online marketing bureau is marketing automation een deel van ons vakgebied waar nog meer met vakjargon gesmeten wordt dan in de andere onderdelen van online marketing, bijvoorbeeld de termen lead nurturing en lead scoring.

Bij Heers zeggen we liever gewoon ‘je bezoekers warm houden‘ en ‘van een lead een klant maken‘.

Met marketing automation zorgen we dat leads tijdens de sales cyclus gekwalificeerd en warm gehouden (lead nurturing) worden. Met lead nurturing zorgen we dat bezoekers, die op je website een actie hebben ondernomen, automatisch de juiste content onder ogen krijgen om ze aan te zetten over te gaan tot bijvoorbeeld de aankoop van een product.

Voorbeelden van marketing automation

De meeste mensen kennen inmiddels wel de bekende e-Commerce voorbeelden van marketing automation zoals een automatische e-mail als je nog producten in je winkelwagentje hebt zitten, maar uiteindelijk het bestelproces niet hebt afgerond.

Zo kun je ook bijvoorbeeld na de aankoop van een product na een bepaalde tijd (wanneer de voorraad bijvoorbeeld op moet zijn) een mail sturen met een code voor gratis verzending of een kortingscode. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe klant voor langere tijd automatisch warm houden en aanbiedingen blijven doen.

Maar ook voor lead nurturing en scoring op websites is marketing automation zeer geschikt. Zo kun je bijvoorbeeld marketing automation toepassen met het downloaden van whitepapers als startpunt of het inschrijven voor een nieuwsbrief of online training.

Aan acties die bezoekers kun je waarde toekennen en bij het bereiken van een bepaalde waarde de volgende actie starten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een automatische e-mail naar de betrokken account manager binnen een bedrijf als een bezoeker op de website een bepaalde score heeft behaald.

Meer weten over marketing automation?

Laat het ons weten!
Jeroen BongersOnline Marketeer

Jeroen is onze e-mailmarketing en marketing automation specialist en helpt je daarmee aan meer omzet.

Onze marketing automation aanpak

Uniek? Welnee! Minder hippe termen? Wellicht …

 1. Doelstellingen bepalen
 2. Bepalen van de informatiebehoefte binnen de klantreis
 3. Keuze voor een marketing automation platform
 4. Workflow inrichten op basis van triggers
 5. Content creatie (mag ook stap 3 zijn natuurlijk)
 6. Starten
 7. Data analyseren
 8. Workflow en content verbeteren

Marketing automation tools

Wij hebben de afgelopen jaren onder andere ervaring opgedaan met de onderstaande tools:

 • Pardot (Salesforce)
 • Hubspot
 • ClickDimensions
 • Autorespond
 • ActiveCampaign
 • MailChimp
 • AutomateWoo

In onze ogen zijn tools slechts een hulpmiddel, het succes zit in de strategie achter marketing automation en de juiste content. Het is natuurlijk wel fijn als zo’n tool technisch stabiel, makkelijk te integreren met andere systemen en gebruiksvriendelijk is.