Over Thuiswinkel Waarborg

De belangenvereniging voor webshops heeft ruim 2200 leden en ken je waarschijnlijk van het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. De marketeers wilden zich voorbereiden op hun nieuwe website door inzicht te krijgen in de meest gelezen content en de (behaalde) doelen op de website. Want door te weten welke content wel (en niet) scoort en waar er nog winst te behalen valt, kunnen de contentmarketeers zo efficiënt mogelijk aan het werk. 

Tools

  • seo check

Onze aanpak

We hebben een uitgebreide contentaudit uitgevoerd op basis van Google Analytics, Google Search Console, Screaming Frog en Ahrefs. Bij deze audit hebben we onder andere gekeken naar:

  • welke pagina’s / url’s er zijn en welke status code voor Google ze hebben (200, 301, 302, 404 etc.)
  • welke pagina’s goed scoren in Google
  • welke pagina’s ook daadwerkelijk goed bezocht worden
  • welke pagina’s goed gelezen / ervaren worden
  • welke pagina’s ‘dood’ zijn (pagina’s die live zijn, maar in het voorgaande jaar niet bezocht zijn)

Op basis van deze data en een aanvullende zoekwoorden-analyse is een advies uitgebracht voor de menu/website-structuur en het updaten / verwijderen / uitbreiden van de aanwezige content.

De audit heeft de contentmarketeers van Thuiswinkel Waarborg ook een goed beeld gegeven over welke content populair is onder zowel de B2B als B2C doelgroep. Hierdoor ligt er een goede basis voor het vullen van de contentkalender.

Maatwerk marketing dashboard

Prachtig natuurlijk zo’n contentaudit, maar hoe hou je nou makkelijk zelf bij welke content goed scoort? Dat was de vervolgvraag van Thuiswinkel Waarborg aan ons. De oplossing: een overzichtelijk marketing dashboard voor hun marketingteam.

Wij hebben het gevraagde dashboard voor Thuiswinkel.org gerealiseerd in Google Data Studio. De marketeers van Thuiswinkel.org gebruiken het dashboard wekelijks en weten nu precies hoe het ervoor staat met de content op de website. Ook zien zij direct wat zij gericht kunnen doen om die content steeds weer te verbeteren.

Wil jij ook doelgericht je content inzetten om meer engagement en conversie te realiseren? We maken ook jouw contentkansen graag inzichtelijk!

Brandmanager

Ik ben heel blij en tevreden met het dashboard. De contentaudit bevat verschrikkelijk veel data, maar iets meer toelichting is wel gewenst ;)