Leadinfo

Wij zijn partner van Leadinfo

Er is nu een tool die je laat zien welke bedrijven je website bezocht hebben, wanneer ze dat gedaan hebben en welke pagina’s ze bekeken hebben (en hoe lang). Daarnaast krijg je direct inzicht in de bedrijfsgegevens en openbare LinkedIn profielen. De droom van iedere SEO specialist en vooral sales-professional!

Voorbeelden uit de praktijk

Je kan veel dankzij het identificeren van leads met deze tool. Veel bedrijven gebruiken het bijvoorbeeld als volgt:

  • Een notificatie via e-mail naar de betreffende sales persoon binnen je organisatie als een partij langer dan 10 seconden op een pagina over een specifieke dienst heeft gezeten
  • Offerte-aanvragen op basis van engagement op de website (gaat het alleen om prijs, of heeft de aanvrager zich echt verdiept in je bedrijf?)
  • Meten van het succes van je social media, nieuwsbrief en PPC campagnes. Leveren die campagnes concrete leads en klanten op?

Haal meer uit je zakelijke website bezoekers en vraag de gratis trial aan.

Meld je nu direct aan voor onze gratis trial

Loop geen lead meer mis op je website

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We gebruiken je gegevens alleen om je de code voor de trial te sturen. Meer weten over hoe we met gegevens omgaan? Lees dan onze privacy policy

Weten welke bedrijven je website bezoeken?

In een overzichtelijke dashboard zie je in één oogopslag welke bedrijven jouw website bezoeken en heb je warme leads om proactief te benaderen. Naast naw gegevens koppelen we ook andere waardevolle informatie aan bedrijven.

Bestaande klanten up- en cross-sellen?

Laad je klantenbestand in en/of stel triggers in om een melding te ontvangen wanneer zij een product of dienst bekijken die ze nog niet afnemen. Zo weet je precies waar de interesses en behoeftes liggen.

Weten welke campagnes slagen?

Je ziet precies welke campagnes slagen of de juiste doelgroep bereiken. De tool herkent automatisch de volgende campagnes: LinkedIn, Facebook, Twitter en Google Ads.

Retentie signalen opvangen?

Met deze tool achterhaal je de customer journey en kun je proactief handelen wanneer jouw klant bijvoorbeeld de disclaimer leest of zijn weg niet kan vinden in de FAQ.