Allereerst: orde in de chaos

Batenburg Groep had een probleem: hoe zet je jezelf overzichtelijk en uniform neer als je bestaat uit 14 bedrijven, als je 16 websites hebt en 3 webshops? Het antwoord bleek al snel: alle bedrijven moeten allereerst over op één CMS en op één thema, om zo overzicht te bewaren en de onderhoudskosten flink terug te dringen.

We begonnen met de ontwikkeling van een maatwerk WordPress thema en custom webshops (ah the good old days, toen we ook nog websites en webshops bouwden! Dat doen we nu niet meer, maar we kunnen dus stiekem wel meer dan alleen online marketing ;-)). Eindelijk: nu werkten alle bedrijven in hetzelfde format en in dezelfde, herkenbare stijl.

Het uniforme maatwerk WordPress template was al een verademing, maar het was slechts een klein aanloopje naar de volgende stap: medio 2019 namen we de echte aanloop (die maanden duurde)…

… en we waagden de sprong naar een volledig nieuwe Umbraco website!

Migratie met behoud van SEO-resultaten

Hoe je ervoor zorgt dat alle SEO-waarde van je oude website meeverhuist naar je nieuwe website? Met een SEO-migratie. Of, in het geval van Batenburg: een soort digitale volksverhuizing.

Met Batenburg hebben we bewezen dat we onze hand niet omdraaien voor monsterlijke SEO-migraties. Het ging hier namelijk niet zomaar om een nieuwe website, maar om een nieuwe site die in plaats kwam van meerdere oude websites. Dat bracht een aantal leuke uitdagingen met zich mee:

  • De structuur van de nieuwe website moest goed doordacht zijn: alle oude sites en alle (content van) bedrijven binnen de Batenburg Groep moesten een nieuw thuis krijgen op de nieuwe website;
  • We maakten een 301-redirectschema waar je u tegen zegt;
  • De rankings van alle afzonderlijke bedrijven moesten we slim ‘tracen’ en bewaken op het nieuwe hoofddomein.

bekijk de corporate website

Missie geslaagd: SEO-posities behouden

We zijn op het moment van schrijven nog steeds bezig met de SEO-migratie. Die hebben we namelijk opgedeeld in verschillende fases. Zo kunnen we goed monitoren wat er gebeurt en gericht advies geven per oude website die overgaat op de nieuwe site.

Wat we tot nu toe zien: de SEO-resultaten blijven behouden. De posities in de SERPs voor belangrijke zoekwoorden blijven stabiel.

Ben je dus op zoek naar een deskundig online marketing bureau dat je gehele SEO-migratie zo kan uitvoeren dat je posities en traffic behouden blijven, klop dan bij Heers aan.

Succesvolle SEO-migratie? Doen we.

  • Ga je over op een nieuwe website?
  • Wil je je SEO-posities zekerstellen?
  • Heers helpt jou (en Google) met een smooth SEO-migratie!